Select your language

Contacteer ons: +32 11 78 17 11 - info@crabbe.be  ico.facebook  ico.youtube 

Gedreven sporters geven we graag een duwtje in de rug

De kans is zéér groot dat u Dakwerken Crabbé niet alleen kent van onze activiteiten in de bouw, maar dat u onze naam ook al tegenkwam als sponsor in het wielrennen, het voetbal of in de autosport. Sportsponsoring is voor ons echter véél meer dan jaarlijks een budget vrijmaken om in de kijker te lopen. Wie de mensen in ons bedrijf kent, weet dat sport een belangrijk deel van ons dagelijks leven uitmaakt. Daarom geven we gedreven sporters graag een duwtje in de rug.

Sporters blikken terug en kijken vooruit - deel 4

Collega Nico Mombaerts is tevens ploegleider bij het jeugdteam van Verandas Willems – Crabbé (CC Chevigny). De club telt zo’n 120 leden.

“Samen met collega-ploegleider Laurent Mars begeleid ik de junioren. We nemen deel aan interclubwedstrijden met een team van 6 renners. Dat kunnen ééndagswedstrijden zijn maar ook wedstrijden over meerdere dagen, zoals de Ster van Zuid-Limburg. Mijn taak begint bij het selecteren van de meest geschikte renners voor de specifieke wedstrijd. Op de wedstrijddag zelf organiseer ik de technische briefing én de tactische briefing van de renners. Voor en tijdens de wedstrijd sta ik in voor de begeleiding, het coachen en het assisteren van de renners. Daarbij kan ik rekenen op de hulp van een mecanicien en 2 verzorgers, zodat onze jongens zich optimaal op hun wedstrijd kunnen concentreren.

2016 was voor ons team een bijzonder goed jaar, met uitmuntende prestaties. In het klassement voor de Beker van België eindigde ons team zeer knap in de top 3 op een totaal van zo’n 35 ploegen. Twee van onze renners waren zelfs vaste waarden in de nationale junioresselectie. Het resultaat is dat er nu jongens doorstromen naar de opleidingsploegen van Lotto-Soudal en Leopard Trek. En dat is natuurlijk ook voor ons een mooie opsteker.

Onze wielerploeg, CC Chevigny, is vooral een referentie in Wallonië. Die reputatie hebben we te danken aan het feit dat we elk jaar een zeer mooi programma rijden en dat onze jongens daardoor kansen krijgen om zich nationaal en internationaal te tonen. Maar ook dankzij de professionele begeleiding en omkadering staan we hoog aangeschreven. Elke jongere kan aansluiten bij onze club, waar ze een jeugdopleiding genieten. Wij voorzien voor alle renners een uitgebreid pakket wielerkleding en ondersteunen hen op het vlak van fietsen en materiaal. Verder zijn we ook trots dat profrenner Maxime Montfort de peter is van onze club. Dat spreekt die jonge gasten aan, want zij kijken op naar hem. In 2017 zullen er ook merkelijk meer Vlaamse jongens deel uitmaken van het team.

Hoe ziet een koersdag eruit? De omkadering bij een wedstrijd is veel omvattend: assistentie voor, tijdens en na de wedstrijd op het gebied van massage, sportdrank en -voeding, lichamelijke verzorging maar ook het mentale.
Een koersdag als begeleider betekent dat je van ’s morgens vroeg in de weer en op de baan bent. Daarnaast spendeer ik ook nog een 5-tal uren per week aan het organiseren, coördineren en begeleiden van alles en nog wat.

Momenteel zijn we bezig met de voorbereiding van het seizoen 2017. Vanaf de Kerstvakantie starten we met wintertrainingen. Die lopen tot het begin van het seizoen in maart. In de krokusvakantie organiseren we een stage in Spanje. De renners betalen elk hun eigen stage, maar doordat we met zo’n grote groep zijn, kunnen we de kostprijs per persoon heel beperkt houden.
2017 zal een uitdagend jaar worden voor onze junioren. Een aantal sterke nieuwelingen maken de overstap en wie weet zorgen zij wel voor verrassingen. Er zit alleszins nog flink wat groeimarge in de huidige lichting en het zou niet de eerste keer zijn dat er enkel jongens boven zichzelf uitstijgen. Het belooft dus een boeiend jaar te worden!

Tot slot nog een goeie raad voor de jongens: ze mogen absoluut hun studies niet verwaarlozen! Want we moeten realistisch zijn, het is voor weinigen weggelegd dat zij met koersen hun brood gaan kunnen verdienen. En dan is het belangrijk dat zij een diploma achter de hand hebben.”

Volg de sportieve prestaties van het team:
Cyclo-club Chevigny - Wielerploeg Verandas Willems - Dakwerken Crabbé: www.ccchevigny.be