Select your language

Contacteer ons: +32 11 78 17 11 - info@crabbe.be  ico.facebook  ico.youtube 

Gedreven sporters geven we graag een duwtje in de rug

De kans is zéér groot dat u Dakwerken Crabbé niet alleen kent van onze activiteiten in de bouw, maar dat u onze naam ook al tegenkwam als sponsor in het wielrennen, het voetbal of in de autosport. Sportsponsoring is voor ons echter véél meer dan jaarlijks een budget vrijmaken om in de kijker te lopen. Wie de mensen in ons bedrijf kent, weet dat sport een belangrijk deel van ons dagelijks leven uitmaakt. Daarom geven we gedreven sporters graag een duwtje in de rug.

Arnaud De Lie maakt zich klaar voor een nieuw topseizoen

2019 was een jaar om duimen en vingers af te likken voor Arnaud De Lie. De eerstejaarsjunior van CC Chevigny wist zich tot Belgisch kampioen te kronen én om het eindklassement van de Beker van België op zijn palmares bij te schrijven. Hoe blikt hij terug op dat jaar en hoe kijkt hij vooruit naar het komende seizoen?

Wie is Arnaud De Lie?

Arnaud is 17, woont met zijn ouders, zijn broer en zijn zus in Lescheret in de provincie Luxemburg. Op zijn 7de begon hij te fietsen, MTB meer bepaald. Hij trad daarmee in de voetsporen van zijn papa maar had op dat moment absoluut nog geen ambitie om wielrenner te worden. Vandaag is dat wel een beetje anders, want na het prachtjaar dat hij achter de rug heeft, is het meer dan ooit de droom van Arnaud om prof te worden. Zijn grote voorbeeld is Fabian Cancellara.

Op zijn 12de begon hij op de weg te fietsen en hij koos resoluut voor een club die inzet op het wegwielrennen. Zo kwam hij bij CC Chevigny terecht. Hij woont bovendien op minder dan 10 km van het ‘hoofdkwartier’ van de club en dat is vooral een praktisch voordeel.

2019, het jaar van ‘de doorbraak’

“Mijn eerste seizoen als junior begon niet zo goed,” zegt Arnaud. “Het liep niet zoals ik wou, maar dan eindigde ik als 7de in Parijs-Roubaix en toen begonnen de resultaten wel te komen. Ik won een wedstrijd in de Beker van België en werd Belgisch kampioen. Daarna won ik nog een wedstrijd in de Beker van België en een interclubwedstrijd in Zemst, waar ik de Amerikaanse wereldkampioen  Quinn Simmons klopte. Ik won uiteindelijk ook het eindklassement van de Beker van België.”

“Op mijn titel van Belgisch kampioen ben ik toch wel het meest trots, want die trui een heel jaar lang mogen dragen, is heel bijzonder. De gemiste seizoensstart en het Europees kampioenschap waren dan weer de tegenvallers van het jaar.”

Wat brengt 2020?

“Als ik even vooruit kijk naar 2020, dan zou ik graag een UCI wedstrijd winnen en liefst van al een Vlaamse klassieker. Maar ik hoop ook dat we met het team van CC Chevigny een mooi en succesvol seizoen tegemoet gaan. Ik bereid me ongeveer op dezelfde manier voor op het nieuwe seizoen dan op het vorige. Daarnaast zal ik een beetje extra op mijn gewicht letten en wat meer trainen om beter voorbereid aan het seizoen te kunnen beginnen.”

En daarna? Vanaf 2021 word je belofte in het team van Lotto!

“2021 is nog veraf maar ik hoop dat de aanpassingen aan de beloftencategorie vlot zullen verlopen. Concrete doelen stel ik me op dit moment niet. Op termijn zou ik natuurlijk graag prof worden, maar de weg is nog héél lang,” besluit de nuchtere jonge kerel.

Foto: Joeri De Coninck