Select your language

Contacteer ons: +32 11 78 17 11 - info@crabbe.be  ico.facebook  ico.youtube 

Gedreven sporters geven we graag een duwtje in de rug

De kans is zéér groot dat u Dakwerken Crabbé niet alleen kent van onze activiteiten in de bouw, maar dat u onze naam ook al tegenkwam als sponsor in het wielrennen, het voetbal of in de autosport. Sportsponsoring is voor ons echter véél meer dan jaarlijks een budget vrijmaken om in de kijker te lopen. Wie de mensen in ons bedrijf kent, weet dat sport een belangrijk deel van ons dagelijks leven uitmaakt. Daarom geven we gedreven sporters graag een duwtje in de rug.

Sporters blikken terug en kijken vooruit - deel 3

Wouter Vanparijs kreeg, na een jaar inactiviteit, opnieuw zin in koersen en startte het seizoen 2016 als tweedejaarsnieuweling in het team van Verandas Willems - Dakwerken Crabbé. 

"Ik werd al als kind 'gebeten door de koersmicrobe', dankzij mijn grootvader die fietst met een groep wielertoeristen. Al op mijn 9 jaar ben ik gestart met wedstrijden in competitie, als miniem. Vorig jaar had ik een 'break' ingelast, omdat de 'goesting' even weg was.

Als ik nu terugkijk naar het afgelopen seizoen 2016, dan is het beter verlopen dan ik verwacht had. Na een jaar er tussenuit te zijn geweest, wist ik immers niet welk niveau ik opnieuw zou halen in de wedstrijden. Maar ik kan met een zeer tevreden gevoel terugblikken op het seizoen. Van de 48 wedstrijden die ik gereden heb, eindigde ik 28 keer in de top 10 en behaalde ik 5 overwinningen. In de wedstrijden van het hoogste niveau, zoals de interclubwedstrijden en in de Beker Van België, was het in het begin wat aanpassen maar na een aantal koersen kon ik hier ook een paar mooie resultaten neerzetten.

Het nieuwe seizoen zal opnieuw aanpassen worden, omdat ik nu start als eerstejaars junior. Dat betekent dat er meer kilometers gereden worden, maar ik heb er vertrouwen in dat na enkele wedstrijden het ritme wel zal komen. Ik probeer me zo goed mogelijk voor te bereiden. In de schoolperiodes heb ik iets minder tijd en train ik 2 maal per week. Tijdens de vakanties probeer ik zo veel mogelijk bij te trainen. Vanaf de kerstvakantie zijn we met de club ook weer begonnen met groepstrainingen in Zoutleeuw. Dat is natuurlijk een extra meerwaarde.

Ik ben blij dat ik, na mijn jaar onderbreking, voor het team van CC Chévigny gekozen heb. Het is dankzij mijn vroegere ploegmaat, Gilles Pitschon, dat ik met Jo Van Gossum in contact gekomen ben. In het begin was het wel wat aanpassen, vooral omwille van de taal. Bij de nieuwelingen was ik immers de enige Vlaming in de groep. Toch is het contact met mijn Waalse ploegmaten altijd heel goed geweest. Voor het seizoen 2017 zal de 'praktische taalbarrière' zich minder stellen, omdat er nog een aantal nederlandstaligen de overstap naar ons team gemaakt hebben. En er is ook nog onze ploegleider, Nico Mombaerts, die er zeker mee voor zal zorgen dat mijn aanpassing bij de juniors vlot zal verlopen.

Mijn persoonlijke verwachtingen voor 2017? Ik zou graag goede resultaten halen in de 'grotere' koersen, zoals de wedstrijden voor de Beker van België, enz. Maar ook in de koersen in eigen streek wil ik me graag tonen. In onderling overleg met de ploegleider zal nog beslist worden welk programma ik effectief ga rijden in 2017."