Select your language

Contacteer ons: +32 11 78 17 11 - info@crabbe.be  ico.facebook  ico.youtube 

Dakwerken Crabbé is gespecialiseerd in dakrenovatie, en meer bepaald de renovatie van platte daken.
Dakrenovatie van bedrijfsgebouwen is één van onze belangrijkste activiteiten.

We werken daarbij volgens een vast stramien:

 • Eerst en vooral komt een deskundige van onze firma ter plaatse om de situatie te bekijken en te analyseren. Hij is vanaf dag 1 uw contactpersoon en uw aanspreekpunt. 
 • Op basis van deze analyse bespreken we samen met u de mogelijke oplossingen voor uw renovatieproject, technisch, esthetisch en uiteraard ook op het vlak van materialenkeuze.
 • U krijgt van ons de gedetailleerde offerte en na akkoord van de klant wordt het werk ingepland.
 • De uitvoering gebeurt altijd volgens de regels van de kunst, door een team van ervaren vakmensen.
  Tijdens de uitvoering komt uw contactpersoon ook regelmatig ter plaatse om de werf op te volgen en het verloop met u te bespreken.
 • Bij het einde van de werken wordt alles netjes opgeruimd en het werk wordt opgeleverd.

Dakwerken gaan voor ons verder dan louter het plaatsen van een dakbedekking. We nemen graag de volledige afwerking van het dak voor onze rekening, bijvoorbeeld door het plaatsen van rubberen tegels ter bescherming van de roofing of door het voorzien van permanente veiligheidsvoorzieningen t.b.v. het dakonderhoud. 
We werken voor de afwerking samen met onderaannemers, maar houden op elk moment de verantwoordelijkheid en de opvolging van de werf zelf in handen. 

Contacteer ons voor een gratis dakanalyse

Ook voor nieuwbouwprojecten zijn we graag partner van bouwheer, architect en andere bouwpartners. 

Dakwerken Crabbé neemt de tijd om samen met u en/of uw architect aan tafel te gaan zitten en uw bouwplan in detail te bekijken. Samen zoeken we naar de meest geschikte oplossingen, zowel technisch als esthetisch en uiteraard ook wat de keuze van de materialen betreft.

Dakwerken gaan voor ons verder dan louter het plaatsen van een dakbedekking. We nemen graag de volledige afwerking van het dak voor onze rekening, bijvoorbeeld door het plaatsen van rubberen tegels ter bescherming van de roofing of door het voorzien van permanente veiligheidsvoorzieningen t.b.v. het dakonderhoud.

Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte

Beschadigd of verweerd asbesthoudend materiaal moet verplicht verwijderd worden. Door jarenlange blootstelling aan vorst en (zure) neerslag vermindert immers de cementsamenstelling en komen de asbestvezels los te zitten aan de oppervlakte van de asbestlei of asbestgolfplaat. Hierdoor spoelen asbestvezels bij regen naar de dakgoot, de regenwaterput of de afdruipzone, waar ze zich kunnen ophopen tot hogere concentraties.

Medewerkers van Dakwerken Crabbé zijn opgeleid om asbestleien en asbesthoudende golfplaten op een veilige manier te verwijderen en het dak van uw bedrijfsgebouw volledig te renoveren.

Mijn VerbouwPremie

Elk gebouw dat minstens 15 jaar oud is, komt in aanmerking voor een verhoogde premie voor dakisolatie indien gelijktijdig asbesthoudende materialen verwijderd worden. 

Meer info over deze premie, de voorwaarden en de aanvraagprocedure vindt u hier: https://www.vlaanderen.be/premies-voor-renovatie/mijn-verbouwpremie/mijn-verbouwpremie-voor-dak 

Contacteer ons voor meer informatie

Mijn VerbouwPremie

Elk gebouw dat minstens 15 jaar oud is, komt in aanmerking voor een premie voor dakisolatie en eventueel gelijktijdige asbestverwijdering. Dit geldt ook voor bedrijfsgebouwen!

Meer info over deze premie, de voorwaarden en de aanvraagprocedure vindt u hier: https://www.vlaanderen.be/premies-voor-renovatie/mijn-verbouwpremie/mijn-verbouwpremie-voor-dak 

Contacteer ons voor meer info

Innoveren en voortdurend verbeteren is ook op het vlak van dakbedekking een actueel thema.

Het gebruik van witte roofing is daar een mooi voorbeeld van.

Naast het feit dat de witte eindlaag een andere uitstraling geeft aan het dak, zijn er ook een heleboel bijkomende voordelen t.o.v. een zwarte dakbedekking:

 • Een wit dak weerkaatst het zonlicht, hetgeen een koelend effect heeft op de temperatuur binnen in het gebouw.
 • Dankzij de weerkaatsing zijn ook de thermische prestaties van de dakisolatie beter.
 • Het rendement van technische installaties en zonnepanelen op het dak is hoger.
 • De bovenzijde van de roofing is afgewerkt met wit granulaat (SRI 82) met titaniumdioxide (TiO2) met luchtzuiverende werking.

Samengevat kunnen we stellen dat witte roofing een duurzame, luchtzuiverende dakbedekking met een koelende werking is.
En uiteraard is ook voldaan aan de klassieke basis kwaliteitseisen, zijnde brandveiligheid en lange levensduur (>35j).

 

Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte

Een dak heeft onderhoud nodig en om dat op een veilige manier te kunnen doen, is het belangrijk dat de nodige voorzieningen aanwezig zijn.

Wij kunnen ervoor zorgen dat deze veiligheidsvoorzieningen permanent aanwezig zijn op het dak:

 • Permanente leuningen
 • Veilgheidsleuningen
 • Levenslijnen
 • Dood gewicht

Maar ook:

 • Brandkoepels voor rook- en warmteafvoer (bij brand of incidenten in het gebouw)
 • Afwerking van het dak met rubberen tegels, ter bescherming van de roofing

 

Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte

Ook in een bedrijfsgebouw is voldoende inval van daglicht een belangrijke meerwaarde.

Dakwerken Crabbé integreert lichtstraten en lichtkoepels naadloos in elk nieuw of gerenoveerd dak.

Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte

Ook de aanleg van dakparkings behoort tot het activiteitenaanbod van Dakwerken Crabbé.

Verschillende uitvoeringen zijn mogelijk, in functie van de mogelijkheden die het gebouw biedt.

 

Contacteer ons voor meer informatie

  368852875 1826045431147798 1823297701023007920 n

Goed onderhoud van een plat dak verlengt niet alleen de levensduur aanzienlijk. Het is tevens een voorwaarde om aanspraak te kunnen blijven maken op de wettelijke garantie (10 jaar) op een dakverdichting.

Dakwerken Crabbé biedt een onderhoudscontract aan om op regelmatige tijdstippen een controle alsook het onderhoud van het dak uit te voeren. Kleine herstellingen zijn eveneen inbegrepen in de prijs van het onderhoudscontract. Dankzij deze preventieve manier van werken kunnen we vermijden dat kleine beschadigingen niet tijdig worden opgemerkt en daardoor wordt grote dakschade voorkomen.

De voordelen liggen voor de hand:

 • Het verlengen van de levensduur van uw dak.
 • Verstoppingen van de afvoeren tegengaan. Verstopte afvoeren zijn vaak de oorzaak van overbelasting en eventueel instorten van daken.
 • Het vermijden van hoog oplopende renovatiekosten. Bij beschadigingen aan de dakhuid van een plat dak kan de isolatielaag soms volledig verzadigd en beschadigd worden. Met een onderhoudscontract wordt dit soort beschadigingen door een professionele controle tijdig ontdekt en hersteld.

Hebt u interesse in een onderhoudscontract? Wij komen graag vrijblijvend langs voor een gratis dakinspectie en overlopen samen met u de verschillende mogelijkheden.

Contacteer ons voor een gratis dakanalyse

 

Veilig werken is de eerste prioriteit voor onze medewerkers.

Op elke werf wordt er nauwlettend op toegezien dat alle veiligheidsvoorzieningen in orde zijn: dakranden voorzien van leuningen, valbeveiliging op het dak alsook veiligheidskabels voor onze medewerkers.

Dakwerken Crabbé stelt tevens alle nodige materiaal, uitrusting én opleiding ter beschikking opdat onze mensen te allen tijde hun job op een veilige manier kunnen uitoefenen.

Enkele van de bedrijven die reeds op onze diensten rekenden