Select your language

Contacteer ons: +32 11 78 17 11 - info@crabbe.be  ico.facebook  ico.youtube 

Dakwerken Crabbé biedt een bijzondere service voor residenties en syndici.

Concreet nemen wij de zorg en het onderhoud voor daken van appartementsgebouwen en residenties voor onze rekening.
Dat kan gaan van periodiek onderhoud tot herstellingen of zelfs volledige renovatie van het dak en alles wat daarbij komt kijken.

Grote dakoppervlakken en/of hele hoge of moeilijk bereikbare daken kunnen we zonder problemen onderhouden: wij beschikken over de mensen met expertise én over het juiste materiaal voor elke opdracht.

Complexe dakconstructies vragen soms specifieke oplossingen. Bv. op welke manier kan er voldoende dik geïsoleerd worden? Wat met dakterrassen waar zich veel problemen voordoen? Wat als er zeer strenge veiligheidsinstructies gevolgd moeten worden bij de uitvoering van de werken? Voor elke vraag en elk probleem zoeken we een geschikte oplossing. De inbreng van onze eigen preventie- en veiligheidscoördinator is daarbij uiteraard een belangrijke meerwaarde.

Contacteer ons voor meer informatie

WhatsApp Image 2023 12 13 at 190444  WhatsApp Image 2023 12 13 at 190444 1

Goed onderhoud van een plat dak verlengt niet alleen de levensduur aanzienlijk. Het is tevens een voorwaarde om aanspraak te kunnen blijven maken op de wettelijke garantie (10 jaar) op een dakverdichting.

Dakwerken Crabbé biedt een onderhoudscontract aan om op regelmatige tijdstippen een controle alsook het onderhoud van het dak uit te voeren. Kleine herstellingen zijn eveneen inbegrepen in de prijs van het onderhoudscontract. Dankzij deze preventieve manier van werken kunnen we vermijden dat kleine beschadigingen niet tijdig worden opgemerkt en daardoor wordt grote dakschade voorkomen.

De voordelen liggen voor de hand:

 • Het verlengen van de levensduur van uw dak.
 • Verstoppingen van de afvoeren tegengaan. Verstopte afvoeren zijn vaak de oorzaak van overbelasting en eventueel instorten van daken.
 • Het vermijden van hoog oplopende renovatiekosten. Bij beschadigingen aan de dakhuid van een plat dak kan de isolatielaag soms volledig verzadigd en beschadigd worden. Met een onderhoudscontract wordt dit soort beschadigingen door een professionele controle tijdig ontdekt en hersteld.

Hebt u interesse in een onderhoudscontract? Wij komen graag vrijblijvend langs voor een gratis dakinspectie en overlopen samen met u de verschillende mogelijkheden.

Contacteer ons voor een gratis dakanalyse

Dakwerken Crabbé is gespecialiseerd in dakrenovatie, en meer bepaald de renovatie van platte daken.
Dakrenovatie van residenties is één van onze expertises.

We werken daarbij volgens een vast stramien:

 • Eerst en vooral komt een deskundige van onze firma ter plaatse om de situatie te bekijken en te analyseren. Hij is vanaf dag 1 uw contactpersoon en uw aanspreekpunt. 
 • Op basis van deze analyse bespreken we samen met u de mogelijke oplossingen voor uw renovatieproject, technisch, esthetisch en uiteraard ook op het vlak van materialenkeuze.
 • U krijgt van ons de gedetailleerde offerte en na akkoord van de klant wordt het werk ingepland.
 • De uitvoering gebeurt altijd volgens de regels van de kunst, door een team van ervaren vakmensen.
  Tijdens de uitvoering komt uw contactpersoon ook regelmatig ter plaatse om de werf op te volgen en het verloop met u te bespreken.
 • Bij het einde van de werken wordt alles netjes opgeruimd en het werk wordt opgeleverd.

Dakwerken gaan voor ons verder dan louter het plaatsen van een dakbedekking. We nemen graag de volledige afwerking van het dak voor onze rekening, bijvoorbeeld door het plaatsen van rubberen tegels ter bescherming van de roofing of door het voorzien van permanente veiligheidsvoorzieningen t.b.v. het dakonderhoud. 
We werken voor de afwerking samen met onderaannemers, maar houden op elk moment de verantwoordelijkheid en de opvolging van de werf zelf in handen. 

Contacteer ons voor een gratis dakanalyse

Beschadigd of verweerd asbesthoudend materiaal moet verplicht verwijderd worden. Door jarenlange blootstelling aan vorst en (zure) neerslag vermindert immers de cementsamenstelling en komen de asbestvezels los te zitten aan de oppervlakte van de asbestlei of asbestgolfplaat. Hierdoor spoelen asbestvezels bij regen naar de dakgoot, de regenwaterput of de afdruipzone, waar ze zich kunnen ophopen tot hogere concentraties.

Medewerkers van Dakwerken Crabbé zijn opgeleid om asbestleien en asbesthoudende golfplaten op een veilige manier te verwijderen en uw dak en gevel volledig te renoveren (zie ook Gevelbekleding)! 

Mijn VerbouwPremie

Elk gebouw dat minstens 15 jaar oud is, komt in aanmerking voor een verhoogde premie voor dakisolatie indien gelijktijdig asbesthoudende materialen verwijderd worden. 

Meer info over deze premie, de voorwaarden en de aanvraagprocedure vindt u hier: https://www.vlaanderen.be/premies-voor-renovatie/mijn-verbouwpremie/mijn-verbouwpremie-voor-dak 

Contacteer ons voor meer informatie

Mijn VerbouwPremie

Elk gebouw dat minstens 15 jaar oud is, komt in aanmerking voor een premie voor dakisolatie en eventueel gelijktijdige asbestverwijdering. Dit geldt ook voor residenties!

Meer info over deze premie, de voorwaarden en de aanvraagprocedure vindt u hier: https://www.vlaanderen.be/premies-voor-renovatie/mijn-verbouwpremie/mijn-verbouwpremie-voor-dak 

Contacteer ons voor meer info

Het bekleden van oude, vervallen of gewoon lelijke gevels wint aan populariteit. Niet alleen om esthetische redenen, maar vooral om problemen m.b.t. vocht te voorkomen en uiteraard ook in functie van energiezuinigheid.
Er is een ruime keuze aan mogelijkheden om een vervallen gevel weer een mooi uitzicht te geven.

Dakwerken Crabbé helpt u bij het maken van de juiste keuze: leien, hout, sidings (zie foto), metaal (staalplaten of sandwichpanelen) of een andere oplossing.
Het is bovendien perfect mogelijk om de gevel extra te isoleren onder de gevelbekleding.

Mijn VerbouwPremie

Elk gebouw dat minstens 15 jaar oud is, komt in aanmerking voor een premie voor dak- of gevelisolatie en eventueel gelijktijdige asbestverwijdering.

Meer info over deze premie, de voorwaarden en de aanvraagprocedure vindt u hier: https://www.vlaanderen.be/premies-voor-renovatie/mijn-verbouwpremie/mijn-verbouwpremie-voor-dak 

Contacteer ons voor meer informatie

Een dak heeft onderhoud nodig en om dat op een veilige manier te kunnen doen, is het belangrijk dat de nodige voorzieningen aanwezig zijn.

Wij kunnen ervoor zorgen dat deze veiligheidsvoorzieningen permanent aanwezig zijn op het dak:

 • Permanente leuningen
 • Veilgheidsleuningen
 • Levenslijnen
 • Dood gewicht

Maar ook:

 • Brandkoepels voor rook- en warmteafvoer (bij brand of incidenten in het gebouw)
 • Afwerking van het dak met rubberen tegels, ter bescherming van de roofing

 

Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte

Een dakterras is erg onderhevig aan weer en wind.

Wij zorgen er in de eerste plaats voor dat er een waterdichte ondergrond geplaatst wordt. Daar bovenop plaatsen we de vloer. Meestal keramische tegels, maar ook bankirai of rubber tegels zijn mogelijk. Het geheel wordt netjes afgewerkt.

Desgewenst zorgen we ook voor de ballustrade: een constructie in aluminium of in glas. Hiervoor werken we samen met ervaren onderaannemers. 

Ook voor de herstelling of renovatie van uw bestaand dakterras, inclusief de volledige afwerking, kunt u bij Dakwerken Crabbé terecht!

Contacteer ons voor meer informatie

Ook de aanleg van dakparkings behoort tot het activiteitenaanbod van Dakwerken Crabbé.

Verschillende uitvoeringen zijn mogelijk, in functie van de mogelijkheden die het gebouw biedt.

 

Contacteer ons voor meer informatie

Een groendak is een dak dat bedekt is met planten. Het kan gaan om grassen, kruiden, struiken of zelfs bomen. Bedekking met mossen, vetplanten en kruiden is gemakkelijker te onderhouden.

Een groendak is niet alleen mooi, maar het biedt ook voordelen:

 • Een groendak verhoogt de levensduur van uw dak én de brandveiligheid van uw woning.
 • Het biedt extra warmte- en geluidsisolatie.
 • Neerslag wordt tegengehouden, zodat er minder water via de dakgoten naar de riolering stroomt (en dus de kans op overstroming verkleint).
 • Een volledig groendak zorgt er in bepaalde gevallen voor dat u geen regenwaterput moet installeren bij nieuwbouw of herbouw. Maar ook een gedeeltelijk groendak kan interessant zijn: het volume van de regenwaterput moet dan niet zo groot zijn.
 • Groendaken in de stad trekken meer vogels en insecten aan.
 • Een groendak draagt bij aan een beter leefmilieu en verhoogt het zuurstofgehalte in de omgeving. Het heeft een luchtzuiverend en klimaatzuiverend effect.
 • En niet onbelangrijk: sommige gemeenten voorzien een premie voor de aanleg van een groendak. De voorwaarden kunnen verschillen van gemeente tot gemeente. Met de online premiezoeker kunt u nagaan of uw gemeente zo'n subsidie geeft. Vraag bij de gemeente ook na of u voor het groendak een bouwvergunning nodig hebt.
  Een groendak komt ook in aanmerking voor Mijn VerbouwPremie, maar dan enkel de draagstructuur en de waterdichte bedekking.

Is uw plat dak bedekt met grind en aan renovatie toe? Wij zorgen voor het afzuigen van het oude grind en voor de plaatsing van een nieuwe grindlaag.

Contacteer ons voor meer informatie