Select your language

Contacteer ons: +32 11 78 17 11 - info@crabbe.be  ico.facebook  ico.youtube 

Gedreven sporters geven we graag een duwtje in de rug

De kans is zéér groot dat u Dakwerken Crabbé niet alleen kent van onze activiteiten in de bouw, maar dat u onze naam ook al tegenkwam als sponsor in het wielrennen, het voetbal of in de autosport. Sportsponsoring is voor ons echter véél meer dan jaarlijks een budget vrijmaken om in de kijker te lopen. Wie de mensen in ons bedrijf kent, weet dat sport een belangrijk deel van ons dagelijks leven uitmaakt. Daarom geven we gedreven sporters graag een duwtje in de rug.

De ambitie van team Princen-Eelbode-Kaspers: “Wedstrijden winnen en opnieuw kampioen worden.”

Het laatste weekend van februari betekent ook nu weer de start van het Belgische rallyseizoen voor het team van Kris Princen en zijn co-piloten Bram Eelbode en Peter Kaspers. Ze komen met dezelfde gezonde ambitie van altijd aan de start. Hun wagen komt dit jaar uit de renstal van Citroën Racing – DG Sport: een Citroën C3 R5, waarmee ze minimaal 8 wedstrijden van het BK zullen afwerken.

 

In 2020 opnieuw gaan voor de Belgische titel

Het seizoen 2019 eindigde met een vals slotakkoord. Na de switch van serviceteam én wagen in de tweede helft van het seizoen, was de tijdsdruk te groot om nog degelijk te kunnen voorbereiden op de laatste wedstrijden, die beslissend waren voor het Belgisch kampioenschap. 
“Bovendien hadden we in de Condrozrally af te rekenen met 6 lekke banden, iets wat nooit eerder gebeurde, zelfs niet op een heel seizoen,” aldus Peter Kaspers. 
“Voor 2020 gaan we opnieuw resoluut voor de Belgische titel. De wagen is top, en vergelijkbaar met de andere R5’s. Het verschil tussen alle topwagens is natuurlijk zeer klein, maar de Citroën C3 R5 heeft bewezen te kunnen winnen. Er zijn tevens nog een aantal evoluties gebeurd. Zowel de wagen als het team DG Sport, waarmee we in 2015 en 2016 trouwens ook werkten, zijn de top in België.

Druk op de schouders

Peter Kaspers: “Druk is er altijd, zeker als je Kris zijn palmares bekijkt. Hij is nog steeds de referentie in België. We wonnen vorig jaar 4 van de 8 wedstrijden en dat zegt iets over de competentie. Dit jaar is de puntendeling ook wat aangepast. De winnaar pakt in verhouding meer punten dan de 2de en de 3de, waardoor je het puntenverschil kan uitbouwen als je meer wedstrijden wint.
En het niveau in België ligt zeer hoog.  Kijk bijvoorbeeld naar de Condroz rally 2019, waar de winnaar van WRC 2 in het wereldkampioenschap, de Fransman Loubet , niet in de top 5 eindigt.”

Voorbereiding op het nieuwe seizoen

“Ter voorbereiding van het seizoen zijn er verschillende testdagen voorzien via Citroën Racing en DG sport, op verschillende ondergrond. We oefenen zowel op gladde als op ruwe asfalt.
Fysiek onderhouden we alle drie onze conditie met fietsen. Ik loop ook nog 2x per week en doe wat aan fitness. En wat de ‘teambuilding’ betreft: wij kennen mekaar door en door en zijn niet alleen teamgenoten maar ook vrienden. Dat is de beste ‘smering’ in het geheel en zorgt voor de beste synergie,” besluit Peter Kapsers.

Never change a winning team

Ook het logo van Dakwerken Crabbé zal dit jaar weer op de wagen prijken. 
Peter Kaspers: “Wij zijn zeer verheugd om opnieuw met onze trouwe hoofdsponsor in zee te gaan! Wij zullen strijdvaardig aan het seizoen beginnen en telkens gaan voor de overwinning. Wij passen in de sport immers dezelfde filosofie toe als onze hoofdsponsor : alleen het beste is goed genoeg!
Zonder de steun van dit top familiaal bedrijf was dit programma trouwens onmogelijk. We hopen dat we hen én al onze supporters heel veel plezier en return via de verschillende media kunnen bezorgen!”