Select your language

Contacteer ons: +32 11 78 17 11 - info@crabbe.be  ico.facebook  ico.youtube 

Gedreven sporters geven we graag een duwtje in de rug

De kans is zéér groot dat u Dakwerken Crabbé niet alleen kent van onze activiteiten in de bouw, maar dat u onze naam ook al tegenkwam als sponsor in het wielrennen, het voetbal of in de autosport. Sportsponsoring is voor ons echter véél meer dan jaarlijks een budget vrijmaken om in de kijker te lopen. Wie de mensen in ons bedrijf kent, weet dat sport een belangrijk deel van ons dagelijks leven uitmaakt. Daarom geven we gedreven sporters graag een duwtje in de rug.

Kris Princen en Peter Kaspers zijn de morele winnaars van het BRC 2017

Ze winden er geen doekjes om, Kris Princen en Peter Kaspers. De doelstelling voor 2017 was wel degelijk om Belgisch Kampioen te worden met de Skoda Fabia R5 van team BMA. En met 4 overwinningen in de 8 wedstrijden die zij reden, leek dat ook een logisch resultaat. Toch moesten ze het, net als in 2016 stellen met een 2de plaats, dit keer achter het team van Vincent Verschueren, dat toch slechts 2 maal met de overwinning aan de haal ging.

De hoogtepunten én de tegenslagen van 2017

Peter Kaspers blikt terug op het afgelopen seizoen: “We startten meteen met een overwinning voor eigen publiek in de Haspengouwrally. Vervolgens reden we ook in Spa met een comfortabele voorsprong aan de leiding toen we in de laatste KP door een technisch defect over de kop gingen en met behoorlijk wat materiële en lichamelijke schade de strijd moesten staken. Ondanks die pech stonden we toch aan de start in Tielt, waar we de duimen moesten leggen tegen Vincent Verschueren met amper 4 seconden. In Bocholt konden we opnieuw de overwinning pakken en wat punten inlopen op de leiders in het BK. En ondanks een lekke band haalden we in Ieper voldoende punten om weer aan de leiding te komen in het klassement. Het was in de Omloop van Vlaanderen dat we uiteindelijk het kampioenschap verloren hebben. Als de adrenaline speelt en je zo graag wil winnen, maak je soms niet de beste keuzes of neem je wat extra risico’s. Met als gevolg dat we aan hoge snelheid van de weg gingen. Weg BK-punten dus. Ondanks het feit dat het moeilijk was om nog kampioen te worden, hebben we toch de twee resterende wedstrijden nog gereden. En het werd uiteindelijk nog nipt. Zowel de East Belgian Rally als de Rally van de Condroz hebben we gewonnen, waarmee we wel gezien worden als de morele winnaars van het BRC 2017. Kris staat bekend als een piloot die durft risico’s nemen en die er vaak in slaagt om in moeilijke (weers)omstandigheden een wedstrijd te winnen. Dat wordt in het circuit toch wel bijzonder gewaardeerd.”

Helm aan de haak, of toch niet helemaal

Peter kondigde na de Condroz rally aan dat hij ermee wou stoppen, vooral omdat het fysiek voor hem niet meer zo evident is. Wat betekent dat voor het seizoen 2018? “Kris zal volgend seizoen een 4-tal wedstrijden rijden in dezelfde Skoda Fabia R5, met Bram Eelbode als co-piloot. Ze zijn geen onbekenden voor mekaar aangezien Bram vroeger ook al navigator was voor Kris. Zelf ga ik het een heel stuk rustiger aan doen. Ik heb enkel nog plannen om met piloot en oude bekende Marc Timmers 1 of 2 wedstrijden hier in de streek te rijden. Zo wordt het toch geen al te abrupt einde, maar verdere details zijn op dit moment nog niet bekend.”

Conditie op peil houden

Een wielrenner gaat trainen met zijn fiets, maar hoe houdt een (co-)piloot zijn conditie op peil? “Ik ga per week zo’n 20 km lopen en ik zit 2 uur op mijn roeitoestel. Maar het is vooral het feit dat je in een wedstrijd constant 100% geconcentreerd moet zijn wat het zo vermoeiend maakt. Persoonlijk vind ik dat 10 km lopen minder vermoeiend is dan 10 km als navigator in een Rally-KP,” stelt Peter.

Visibiliteit voor de sponsor

Peter en Kris zijn tevreden dat ze in 2017, vooral dankzij hun 4 overwinningen, de sponsors een mooie visibiliteit hebben kunnen bezorgen. “Voor een firma als Dakwerken Crabbé is dat natuurlijk essentieel. Zij spenderen een flink budget aan onze sport en dan verwacht je uiteraard een bepaald rendement. Wij appreciëren het dus ook enorm dat zij zich voor 2018 ook reeds geëngageerd hebben als sponsor, zowel voor het team van Kris en Bram als voor Marc en mij. Dat betekent dus dat er in de 1 of 2 wedstrijden die we allebei gaan rijden 2 wagens zullen zorgen voor extra naambekendheid voor Dakwerken Crabbé.”

Wij wensen beide teams alvast heel veel succes in 2018!

(Foto: Peter Kaspers)