Select your language

Contacteer ons: +32 11 78 17 11 - info@crabbe.be  ico.facebook  ico.youtube 

Gedreven sporters geven we graag een duwtje in de rug

De kans is zéér groot dat u Dakwerken Crabbé niet alleen kent van onze activiteiten in de bouw, maar dat u onze naam ook al tegenkwam als sponsor in het wielrennen, het voetbal of in de autosport. Sportsponsoring is voor ons echter véél meer dan jaarlijks een budget vrijmaken om in de kijker te lopen. Wie de mensen in ons bedrijf kent, weet dat sport een belangrijk deel van ons dagelijks leven uitmaakt. Daarom geven we gedreven sporters graag een duwtje in de rug.

Sporters blikken terug en kijken vooruit - deel 1

2016 zit er bijna op, ook voor de sporters en begeleiders die we met Dakwerken Crabbé een duwtje in de rug geven, zowel moreel als financieel. We vroegen een aantal van hen wat het afgelopen jaar gebracht heeft én welke hun vooruitzichten zijn voor 2017.

Laurent Mars is al bijna 10 jaar actief binnen de wielerploeg CC Chevigny, waar hij instaat voor de opleiding van de jongeren.

"Onze ploeg is enorm gegroeid de afgelopen jaren. We zijn destijds gestart met een klein groepje talentvolle juniors. Jaar na jaar hebben we een mooi gestructureerd team uitgebouwd met nieuwelingen, een wielerschool én bovendien een ploeg van beloften, voor de renners die zonder druk hun passie in competitieverband willen uitvoeren. Mijn taak bestaat er voornamelijk in om de structuur van het team te blijven verbeteren. Dankzij de komst van Dakwerken Crabbé als sponsor, in 2015, hebben we als club een flinke stap vooruit kunnen zetten en we hopen deze positieve trend op lange termijn te kunnen verderzetten.

Naast het leiden van de club, organiseren we ook een 15-tal wielerwedstrijden in de provincie Luxemburg, zoals 'La course de côtes d'Herbeumont' en 'l'Arden Challenge', die een groot succes kenden dit jaar.

Met onze renners hebben we het jaar 2016 op een zeer succesvolle manier afgesloten: 73 overwinningen en 189 podiumplaatsen. Daarmee kunnen we spreken van ons beste seizoen in de clubgeschiedenis.
Bij de juniors schreef Laurens Huys 'La course de côtes d'Herbeumont' op zijn naam en wonnen we het ploegenklassement van de 'Tour du Valromey', de zwaarste rittenkoers van het seizoen. Bij de allerjongsten behaalde Arnaud De Lie opnieuw meer dan 20 persoonlijke successen. Bij de nieuwelingen hebben enkele jongens zich flink in de kijker gefietst met overwinningen, denken we bijvoorbeeld aan Martin Delcommune of Wouter Vanparijs. Bij de beloften ging het iets moeizamer, maar naar het einde van het seizoen toe noteerden we toch enkele verrassingen met overwinningen en mooie prestaties in de Beker van België. Tenslotte waren er ook enkele mooie successen in onze nieuwe categorie triathlon, met een overwinning van François Reding in de triathlon van Belfort.

In het vooruitzicht van het nieuwe seizoen 2017 kunnen we zeggen dat we enkele beloftevolle nieuwelingen in de ploeg opgenomen hebben met het doel hen een goede opleiding te geven en hen te laten kennismaken met competitie op hoog niveau. Zo leren ze onze manier van werken kennen, zodat ze bijvoorbeeld bij de juniors niet vanaf nul moeten starten. Het is vooral de bedoeling dat zij zich thuis voelen in de ploeg. En als we naar de 'uitgaande transfers' kijken, dan zien we dat er een 5-tal renners de overstap hebben kunnen maken naar een continentaal team, hetgeen voor ons toch betekent dat wij geslaagd zijn in onze missie.

Tenslotte is dit onze belangrijkste opdracht: jongeren laten kennismaken met het wielrennen en hen onze verschillende leeftijdscategoriën laten doorlopen. We hebben een mooi toekomstproject. Het is aan ons om te tonen dat we het kunnen waarmaken en om onze sponsors te overtuigen in ons te blijven geloven.

Op sportief vlak hopen we dat onze renners ook in 2017 van zich laten spreken, zowel in het wielernieuws als in de klassementen. Wat is er immers mooier om te zien dan renners die er vol voor gaan en met plezier hun truitje nat maken!"

Alle info over de club, de renners, de wedstrijden en de uitslagen is te vinden op www.ccchevigny.be