Select your language

Contacteer ons: +32 11 78 17 11 - info@crabbe.be  ico.facebook  ico.youtube 

Onze klanten aan het woord!

Om onze slogan 'Meer dan 70 jaar kwaliteit én tevreden klanten" extra kracht bij te zetten, laten we hier onze klanten zelf aan het woord. Zij vertellen over de verloop van de werken, vanaf het eerste contact tot en met de oplevering van de werf.

Vraag een gratis dakanalyse!

"Ik weet hoe belangrijk het veiligheidsaspect is bij de verwijdering van de asbesthoudende platen"

Woningen die dateren uit de jaren ’50 hebben vaak een achterbouw, of ook wel eens ‘koterijen’ genoemd. Bij de woning van de heer en mevrouw Cleynen in Bunsbeek was dat ook zo. Twee jaar geleden begonnen ze plannen te maken voor een grondige verbouwing en renovatie van hun woning. Eén van de dingen waarmee ze in het bijzonder rekening moesten houden, was de afbraak van het dak van de achterbouw. Dat was namelijk bedekt met asbesthoudende golfplaten. De aannemer voor de dakwerken moest dus iemand zijn die daar op een professionele manier weg mee weet.

 

Steven Cleynen: “Zelf ben ik beroepsmatig vertrouwd met asbestverwerking. Ik weet dus hoe belangrijk het veiligheidsaspect is bij de verwijdering van de asbesthoudende platen. Ik had de mensen van Dakwerken Crabbé bij ons in de buurt aan het werk gezien en ik had vastgesteld dat zij dat effectief doen volgens de regels van de kunst. Omdat zij ook gespecialiseerd zijn in platte daken en we op de vernieuwde bijbouw van ons huis met een plat dak wilden werken, heb ik hen gecontacteerd. We hebben onmiddellijk beslist om met hen in zee te gaan, ook al waren de definitieve plannen van de verbouwing toen nog niet klaar. Meer nog, onze plannen zijn sindsdien nog verschillende keren gewijzigd en aangepast. Maar dat was voor de mensen van Dakwerken Crabbé geen probleem. Ze hebben ons rustig de tijd gegeven die we nodig hadden. “

“De afbraak van de oude constructie is vlot en vooral veilig verlopen, rekening houdend met alle voorschriften die van toepassing zijn. De mannen droegen de nodige beschermende kledij en ze weten duidelijk waarmee ze bezig zijn. Daartoe hebben ze ook allemaal een opleiding gevolgd.”

“De metselwerken van de nieuwe bijbouw hebben we zelf voor onze rekening genomen. Daarna zijn de dakwerkers het plat dak komen plaatsen. Daarin zijn ook twee lichtkoepels voorzien. Jo is verschillende keren langsgekomen om het werk met ons te bespreken. Tijdens de uitvoering ervan is hij zelfs elke dag gepasseerd op de werf en heeft hij alles heel nauw opgevolgd. Het feit dat de werken deze zomer tijdens de coronaperiode uitgevoerd werden, heeft geen hinder of achterstand veroorzaakt. Op elk moment is rekening gehouden met de veiligheidsvoorschriften. Samengevat zijn we heel tevreden over de manier van werken van Dakwerken Crabbé. Hun inlevingsvermogen en hun oplossingsgericht denken zijn grote pluspunten,” besluit de heer Cleynen. 

Naast het afbreken en afvoeren van de asbesthoudende golfplaten, plaatsten we een nieuw plat dak op de bijbouw. Dat houdt in: een nieuwe houtconstructie, OSB, dampscherm, isolatie en 2 laagse bitumineuze waterdichting (quadra en carbon) van Iko Enertherm. Afwerking: plaatsen van een dakrand profiel, zinken slabben, aflopen en afvoerbuizen. In het dakoppervlak werden twee kunststof koepels geplaatst die voor een aangename lichtinval zorgen.

 

Bekijk hier de foto's van het project